top of page

Поръчване

Сайтът на галерия Видима www.vidimaart.com позволява да изберете и поръчате едно или няколко произведения на изкуството, които се предлагат в нашата секция „Магазин“, както и други продукти в подсекция сувенири.

Всички произведения на изкуството публикувани в сайта са оригинали, собственост на съответния автор и лично предоставени от него с цел показване и продажба.

Всички произведения на изкуството предлагани от галерия Видима са налични физически и в реално време в депото на галерия Видима и могат да бъдат разгледани на живо при посещение в работно време на адрес гр. Севлиево, ул. Васил Левски 3 или извън работно време, при предварителна уговорка, само след провеждане на телефонен разговор на номер +359 887 303 470.

Снимките на произведенията на изкуството са илюстративни.

- Те не включват принадлежности от вида на: рамка(ако има такава), стъкло(ако има такова), окачване и други елементи, които нямат художествена стойност.

- Могат да варират нюанси на цветовете. Най-вече в зависимост от екрана на устройството от което се разглеждат снимките/марка, модел, настройки на дисплея и т.н./.

- Снимките са собственост на галерия Видима или на автора на произведението. Те не заместват самото произведение и не могат да бъдат използвани с друга цел.

Поръчка на едно или няколко произведения на изкуството можете да направите по следните начини:

- Чрез системата за онлайн пазаруване на сайта, като следвате стъпките за добавяне на продукт и финализиране на поръчка.

- Чрез запитване по e-mail, като използвате контактната форма за изпращане на запитване, която се намира в сайта на галерия Видима, секция „Контакти“.

- Чрез допълнителната опция „Чат“ разположена на сайта на галерия Видима.

Всяко произведение на изкуството предлагано на сайта на галерия Видима е съпроводено от снимка, авторско заглавие на произведението, имената на автора, цена и каталожен номер.

При поръчване на определен артикул е изключително важно да бъде правилно посочен каталожния номер, който може да срещнете изписан по два начина: Кат.н.: №**** или SKU: ****, където **** е уникален номер за всяко едно произведение(или тираж на съответния артикул в случай на графика, фотография, сувенир и т.н.).

 

При успешно направена поръчка ще получите потвърждение от служител на галерия Видима в писмен вид и чрез обаждане по телефон.

Плащане

Всички произведения на изкуството и други продукти предлагани на сайта на галерия Видима са в BGN – български лева.

Галерия Видима приема плащания в брой, наложен платеж и по банков път. За съответните покупки се издава касова бележка или фактура, според желанието на клиента.

Плащането в брой или с наложен платеж се извършва при получаване на съответното произведение на изкуството на място в галерията или чрез трето лице(куриерска фирма).

Плащане по банкова сметка на галерия Видима се извършва само след осъществяване и потвърждение на поръчката. Необходимо е потвърждение от банков служител за получаване на съответната сума, преди да настъпи предаване на съответното произведение на изкуството в ръцете на клиента или към трето лице(куриерска фирма).

Галерия Видима приема плащания само в BGN – български лева за поръчки на територията на страната.

Всички поръчки направени извън територията на България се осъществяват според особеностите на съответното място от което е направена поръчката и плащането им става само и единствено по банков път и приравняване на стойностите в евро.

Доставка

Поръчано и заплатено произведение на изкуството или друг артикул може да получите по следните начини:

1.На място в галерия Видима.

- Галерия Видима се намира в гр. Севлиево на адрес ул. Васил Левски 3.

- При нас можете да разгледате на живо и да закупите произведения на изкуството от български художници, графици, скулптори, зографи, фотографи, стъклари и керамици.

- Приемаме плащания в брой и с POS(услугата е в процес на разработка).

- Избраното от вас произведение на изкуството можете да вземете веднага със себе си или да поръчате да бъде доставено на конкретен адрес за цялата страна.

- За клиенти на място предлагаме и услуга „празнично опаковане“, подходящо в случаи, когато покупката е с цел подарък – юбилей, сватба, пенсиониране и други важни поводи!

2.Чрез трето лице(куриерска фирма) за всички точки на страната и извън нея.

- Галерия Видима използва за доставка на територията на цялата страна куриерските услуги на фирмите Спиди(Speedy) и Еконт.

- Всеки клиент има право да посочи с коя фирма желае да бъде изпълнена доставката на неговата поръчка.

- Всеки клиент има право да посочи офис или адрес на който желае да получи своята поръчка.

- Транспортните разходи за всички поръчки с наложен платеж до офис на Спиди или Еконт са за сметка на галерия Видима.

- Транспортните разходи на всички поръчки направени извън територията на страната и с адрес на доставка извън България са за сметка клиента.

- Времето за обработка и доставка на потвърдена поръчка е 24 часа за цялата страна. Изключение правят почивни дни, национални празници и случаите в които транспортните фирми изпитват затруднения в осъществяването на своите услуги.

- Времето за доставка до други държави може да варира.

- Всички произведения на изкуството напускат галерия Видима в специална опаковка, която гарантира тяхната  безопасност. Съпроводени са с инструкции за правилно транспортиране и застраховка в случай на щети нанесени от куриерската фирма.

- Потребителят заплаща поръчаните произведения на куриера с наложен платеж в момента на тяхната доставка.

- Право на Потребителя е да отвори пратката в присъствието на куриера и да се убеди в нейния добър вид, преди да заплати дължимата по товарителницата сума.

- Ако Потребителят забележи нарушения в целостта на транспортната опаковка, те трябва да се опишат в протокол от представителя на куриерската фирма.

- Купувачът е задължен при получаване на произведението от куриер или служител на фирмата, на момента да потвърди, че то отговаря на поръчаното от него.

- Ако вследствие на транспортирането има щети по продукта и те не са регистрирани в писмен вид в присъствие на служител на куриерската фирма, Галерия Видима няма да може да признае рекламацията.

 

Връщане

Всяко произведение на изкуството се издава в своя оригинален вид, без дефекти.

Всеки клиент има право на преглед на своята поръчка при получаване. Ако бъдат установени щети настъпили в следствие на транспорта, то той има право да върне своята поръчка. Като услугата е за сметка на транспортната фирма.

Ако клиента получи по грешка нещо, което не е поръчвал, връщането е за сметка на галерия Видима.

 

Ако клиента иска да използва правото си на отказ и пожелае да върне вече доставена поръчка, той е длъжен да заплати обратните транспортни разходи.

Галерия Видима се явява посредник между клиента и художника. Галерията не е собственик на произведенията на изкуството, които предлага. За всяко произведение на изкуството, което е напуснало пространството на галерията или офиса на куриерската фирма, срещу него е извършено плащане и са издадени съответните документи може да се предяви иск за връщане при следните условия:

- От датата на получаване поръчката са изминали не повече от 7 дни(5 работни). Срок в който галерия Видима обработва съответните документи и придвижва средствата към автора на закупеното произведение.

- Връщане след изтичане на този период НЕ Е възможно.

- Закупеното произведение на изкуството да е във вида, в който е доставен, в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на продукта, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП, освен в случаите на чл. 57 т.3 от ЗЗП, а именно за доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания.

- Продуктът следва да бъде върнат в оригинална опаковка, в неговата цялост, пълна окомплектовка и без увреждания.

- Продуктът трябва да бъде върнат в срок от 7 дни(5 работни) от деня на предявяване на иск за връщане.

- Възстановяване на средствата се извършва само и единствено по банков път на сметка посочена от клиента в писмен вид чрез сканиран документ удостоверение за собственост на банковата сметка и изпратен до gallery.vidima@gimail.com

- Средства се възстановяват на 100% в срок от 14 дни след получаване на произведението на изкуството обратно в галерия Видима и в случай, че не са открити интервенции, щети или подмяна на оригинала.

- Транспортните разходи по връщането са за сметка на клиента.

- Ако върнатото произведение на изкуството е увредено, галерия Видима си запазва правото да не го приеме обратно. Ако щетите са поправими(напр. счупена рамка), галерия Видима ще приспадне тези разходи от крайната сума за връщане. Връщането на сумата в такъв случай ще се случи след реставрация от съответния професионалист и срещу издаден от него документ за стойността на ремонта.

Anchor 1
bottom of page