top of page

Колю Табаков и Петър Петров

На 21-ви Април 2008 в галерия Видима се открива изложа живопис на художниците Колю Табаков и Петър Петров.

Дългоочакваната изложба, за която авторите се готвили в продължение на повече от половин година се открива почти без думи и в минорно настроение, заради преждевременната кончина на художника Петър Петров.

Изложбата откриват Ирина Колбасова и Колю Табаков, които посвещават изложбата в памет на своя колега и дългогодишен приятел.

Изложбата се открива в навечерието на светлите великденски празници, а картините на двамата автори се съчетават в своята нежност от цветове и пролетни багри.


"Бих могла да говоря много за картините на този автор, но мисля, че те говорят достатъчно сами за себе си", казва през сълзи Ирина Колбасова. "Творбите на Петър Петров са посветени на мадоната, на жената, на майката. Символизират любов, грижа, състрадание, милосърдие, прошка..."

За покойния си колега мили думи сподели и другия участник в изложбата - Колю Табаков: "Петър беше много лиричен мъж, такива са и картините му. Жалко, че загубихме толкова бързо един прекрасен човек и художник".

За Колю Табаков, Ирина Колбасова каза, че е прекрасен човек и художник, който не за пръв път се представя в Севлиево и неговото творчество се приема много добре. "Творбите на Колю Табаков отговарят на празничното и пролетно настроение, защото винаги са заредени с много енергия, топлина и много положителни емоции", допълни Ирина Колбасова.




Последни публикации

Виж всички
bottom of page