Красимир Русев

Изложба "Реминисценции" на Красимир Русев се открива на 15-ти Март 2007 година в галерия "Видима".Известният художник от Велико Търново представя своите творчески търсения в живописната изложба "Реминисценции", която по своята същност представлява артистични реплики на известни и по-непознати произведения на великия Ван Гог, един от вдъхновителите на българският художник.


Красимир Русев е автор, който в изкуството си налага едно много експресивно и емоционално присъствие, а неговите участия никога не остават незабелязани.За Красимир Русев изложбата е вид експеримент, тя му позволява да направи свои заключения. Дава възможност за свои емоционални, интелектуални и духовни начини на преосмисляне на творчеството на великия художник и своето собствено. Своеобразно трупане на личен опит, отдаване на почит и емоционално пречистване в духовен аспект.


Изложбата е една приятна изненада за зрителите и ценителите на изкуството, тъй като е едновременно уникална, вълнуваща и провокативна, но без излишно демонстриране на ексцентричност.Красимир Русев е роден през 1964 г. във Велико Търново. Завършва живопис и преподава в същия университет - "Св. Св. Кирил и Методий". Активна творческа дейност започва още в началото на 90-те години на миналия век. Участва в много изложби от национално и международно значение. Участва в проекти, симпозиуми, пленери свързани със съвременната модерна живопис.Казват, че любимите му цветове са синьо и охра, и че много смело подхожда към материалите, които използва за картините си. Самият той, обаче скромно заявява, че всеки е уникален с нещо, но не въпзриема себе си за уникат.На откриването на изложбата присъстват много от неговите студенти. Представен е от Ирина Колбасова и лично от проф. Иван Кънчев.Последни публикации

Виж всички

АРТ ГАЛЕРИЯ ВИДИМА

ул. Васил Левски 3, Севлиево 5400

Телефони:
Арт галерия офис: +359887303470
Детска школа по рисуване: +359888783830


gallery.vidima@gmail.com 

Работно време:

Понеделник до Петък:     - от 12:00 до 18:30 часа

Събота:                              - от 11:00 до 16:30 часа

Неделя:                              - почивен ден

Subscribe Form

©2020 by Видима Арт ЕООД

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now