top of page

5 години галерия ВИДИМА

На 5-ти Декември 2002 година галерия Видима отпразнува своя първи юбилей. В деня на празника е открита представителна изложба на най-интересните автори, гостували в изложбената зала от нейното създаване. Тържеството събира художници и ценители на изкуството от Севлиево и цяла България.

За своята скромна възраст галерията вече е утвърдила своите позиции и успешно реализира амбициите си в артистичния живот на страната.

Освен място за представяне на български художници, галерия Видима работи в подкрепа и развитие на творчеството на севлиевските деца и таланти. Също така организира и срещи с изявени автори в областта на литературното слово, както и други видни културни дейци.

В изложбата са показани платна от фонда на галерията, който се попълва след всяка изложба и към този момент наброява над 200 произведения на повече от 80 творци. Сред тях са: Сули Сеферов, Кеазим Исинов, Ставри Калинов, Евгений Босяцки, Зара Мащенко, Дора Бонева, Иван Кънчев, Ема Вертерова, Антония и Иван Баракови, Цветан Колев, Александър Телалим, Николай Бузов и други.

Картини от фонда на галерия Видима.


Последни публикации

Виж всички
bottom of page