top of page

Анастас Камбуров

На 1-ви Май 2018 година в галерия Видима се открива изложба живопис на художника Анастас Камбуров.

Топли, експлозивни, хармонични са основните тонове в акорда изграждащ маслените композиции на Анастас Камбуров. Той е безкомпромисен мечтател, има забележителен стил и не се влияе от прищевките на времето. Живее и твори в София.

Анастас Камбуров е добре познат както у нас, така и в Европа и САЩ. Работи с галерии в Париж, Базел и Филаделфия. Представил е успешни самостоятелни изложби в Австрия, Франция, Швейцария, Мароко, САЩ. Над 20 самостоятелни изложби в България. Картините му са в частни колекции по цял свят.

Той е не само художник, но и композитор, пианист, дизайнер - естет, който изразява усещането си за изкуство по различни начини. Дизайнерските му идеи се публикуват в реномирани списания. Бил е художествен директор в киното и телевизията.

Неговите творби вдъхновяват с оптимизъм и виталност, а цветовете зареждат и развеселяват. Богато оцветените маслени картини отразяват интереса на художника в експресионизма и символиката. Въпреки своята абстрактност, в картините се откриват живописни пейзажи от различни райски кътчета, които е посещавал, разкриват се празнични фигури с карнавални маски и маскарадно настроение, а в някои от платната има и сюреалистична нотка. Всички картини са обединени от експлозия на цветове и мисъл за хармония.

"За мен най-важното е експериментът и движението на духа, които водят до нови възприятия и усещания за хармония и радост в платната", споделя Анастас Камбуров.


Последни публикации

Виж всички
bottom of page