top of page

Бисерка Динова

На 12-ти Април 2005 година в галерия Видима се открива изложба на Бисерка Динова.

Художничката от Велико Търново се представя за пръв път в Севлиево. До нея при откриването застана проф. Николай Иванов - съпруг и преподавател във великотърновския университет.

"При много творци формата и цвета са в надпревара. При едни надделява цветът, а при други - формата. В платната на Бисерка Динова цветът и формата постигат своя естетически мир", каза проф. Иванов.

"Картините на художничката излъчват едновременно женска топлина и домашен уют", допълни Ирина Колбасова и продължава - "Натюрмортите на Бисерка Динова сякаш са излезли от дома ни. Те са изчистени от претрупаност, не рядко съдържащи елементи на селски интериор, друг път - с градска претенциозност, но винаги свежи, с много цветни петна и пъстрота. Една изложба, която е едновременно бягство и звръщане - бягство от динамиката на външния свят и завръщане в топлината на дома."


Художничката е родена във Велико Търново, завършила е факултета по изобразителни изкуства към университета "Св. Св. Кирил и Методий" със специалност живопис при проф. Иванов. Има участия в много окръжни и национални изложби, колективни изложби в Стокхолм и Лондон. Нейни картини се намират в галерии в България и чужбина, както и в частни колекции по света. През 2000 година получава награда на преподавателите от НХИ, а през 2004 година има присъден диплом за цялостно представяне.



Последни публикации

Виж всички
bottom of page