top of page

Даниела Трейман

На 9-ти Юли 2013 година в галерия Видима гостува Даниела Трейман.


Изложбата "Носталгично" представя 15 компютърно обработени фотогрфии в голям формат.

Тя е художничка, превърнала своята професия в хоби и творчество. Фотокамерата й фиксира всички детайли и подробности от заобикалящия ни свят - отражения в огледалните фасади на модерните сгради, сенките в тъмнината на нощните улици, капките дъжд върху тротоарните плочи... Ала най-много сякаш я привлича привидно скрития живот на насекомите - паяци, бръмбари, пчели и всякакви божи твари. Натрапчивото им присъствие в творчеството на Даниела Трейман подсказва, че трябва да вникваме по-внимателно наоколо, за да видим с други очи богатството, разнообразието и красотата на света, част от който сме и ние самите.

Даниела Трейман е родена в гр. Габрово. Завършва специалност "Графика" във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".


Работила е в „Дома на хумора и сатирата“ в гр. Габрово, близо 20 години, организира и аранжира множество изложби /графика, скулптура, фотография/ на български и чуждестранни автори.


Работи в областта на графичния дизайн, компютърната графика, реставрация и оцветяване на снимки. Има интерес към фотографията.





Последни публикации

Виж всички
bottom of page