Галина Павлова

На 27-ми Март 2013 година в галерия Видима гостува Галина Павлова.Разнообразни са сферите, в които Галина Павлова открива изразни средства за своите артистични послания. Задълбочено и вдъхновено тя работи в областта на графиката, рисунката, екслибриса, карикатурата, графичния дизайн. Работите й се отличават с особен рисунък и деформация, с ярко изразен личен почерк и висок професионализъм.Изложба в галерия „ВИДИМА” е 23-та самостятелна за авторката, и в нея тя представя избрани творби, обединени в няколко графични цикъла. Това са дълбокопечатни гравюри от последните години, които дават синтезирана представа за характера и спецификите на нейното творчество.


Основен акцент в авторските й пътешествия е поставен върху следните три елемента: човешката фигура в стигащата до знак трансформация, цвета с неговата хармония и изящество, и не на последно място - интензивната емоция.


Синхронът между тези три същностни фактора поражда въздействащата сила на нейните творби.Извървеният път и постигнатите досега резултати са само повод за нови търсения и експерименти. В непрестанния вътрешен импулс за усъвършенстване се крие и една от причините за разпознаваемото авторско присъствие на Галина Павлова върху съвременната художествена сцена.


Доказателство за това са не само участията й в редица български и международни изложби и проекти, но и получените деветнадесет национални и международни награди от престижни конкурси. Те са едно заслужено признание в нейната дългогодишна творческа практика.Последни публикации

Виж всички

АРТ ГАЛЕРИЯ ВИДИМА

ул. Васил Левски 3, Севлиево 5400

Телефони:
Арт галерия офис: +359887303470
Детска школа по рисуване: +359888783830


gallery.vidima@gmail.com 

Работно време:

Понеделник до Петък:     - от 12:00 до 18:30 часа

Събота:                              - от 11:00 до 16:30 часа

Неделя:                              - почивен ден

Subscribe Form

©2020 by Видима Арт ЕООД

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now