top of page

Ивайло Мирчев

На 15-ти Юли 2005 година в галерия Видима се открива изложба живопис на известния български художник Ивайло Мирчев.

Голяма част от картините на Ивайло Мирчев са създадени специлано за пространството на галерия Видима, а неговото гостуване е планирано и дългоочаквано.


"Картините на Ивайло Мирчев приличат на сънувана реалност, там е изобразено нещо сънувано, мечтано или видяно, някакъв мираж." - казва Ирина Колбасова. "Действителността е един подтик към създаване на творбата. Творбите му носят експресивност, но лека и много премерена, това е само един импулс за проява на артистичност и импровизация. Нататък виждаме един премерен баланс, в който се съчетава и вътрешен драматизъм и външна хармония. Желанията балансират естетиката на платното заедно с изразителността на поета."

Изложбата се открива пред изпълнена с публика зала, което силно впечатлява гостуващия автор. "Гледайте картините ми както слушате музика. Когато харесвате една мелодия, вие слушате без да си обяснявате защо тя ви вълнува. Ако не ви допада, просто спирате радиото. Същото се случва и с един стих, ако не ви харесва, затваряте книгата. Ще се радвам, ако ви докосна с картините си. Много от тях са нови, които направих специално за тази галерия! Огроми благодарности за поканата и топлото посрещане!", казва от своя страна Ивайло Мирчев.

Ивайло Мирчев е завършил специалност "Живопис" при проф. Светлин Русев в художествената академия през 1981 г. През 1983 г. става член на СБХ, през 2002 г. става заместник председател на съюза, а през 2004 г. и негов председател. Има голям брой самостоятелни и общи изложби в страната и чужбина.


33 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page