top of page

Ралица Денчева

На 29-ти Април 2013 г. в галерия Видима се открива изложба живопис "В градината на моята душа" на художничката Ралица Денчева.

"Всяка една от картините на Ралица Денчева излъчва надежда, вяра, любов, копнеж за свобода. Изложбата е необичайна, платната излъчват невероятна трогателност и топлина." - част от встъпителните думи на Ирина Колбасова.

Творбите на Ралица Денчева имат своя битност и живот. Наред с пътуването на душата на художничката в този живот, те отразяват всеки неин пласт, нежни нюанси, размити контури и меки топли цветове. Цветовете, които заживяват ефирно. Според критиците, Ралица Денчева се превръща в един от жалоните на лиричната - типично женствена живопис, в която можем да открием, както крехкост, лекота и финес, така и по-дълбоки емоции, скрити зад напластените мазки. Маслените платна откриват прозорец към един духовен свят, изпълнен с копнеж по красивото, възвишеното и необятното. В своята дълбока същност нещата са свързани в свещено единство и хармония. Те носят своя собствена светлина и обитават цветна градина, където скръбта и радостта танцуват чуден танц.

Ралица Денчева е една от най-нежните съвременни авторки. Художничката, родена в Русе, сякаш е закърмена с романтиката на изгревите и залезите, с хармонията на водата и светлината, музиката на вятъра, с поезията на цветята. Фина красота и много прозрачна крехкост има в картините й. Те носят дълбоките корени на традицията и фолклора, усета за близост с природата и търсенето на истините в добротата и човечността.Последни публикации

Виж всички

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page