top of page

Александър Телалим

На 8-ми Април 2011 година в галерия Видима се открива четвърта по ред самостоятелна изложба на художника акварелист Александър Телалим.Десет години след първата му изложба в галерия Видима, Александър Телалим, отново показва най-новото в своето творчество в Севлиево. За този период от време той се превърна в един от любимите художници на ценителите на изкуството в малкия град и всяка следваща негова изложба провокира огромен интерес.


В изложбата са представени картини посветени на любимите за автора тематики - женски силует, цветя, коне, залези на слънцето... "От картините му както винаги струи романтика, фантазия и поезия. Стилни и изящни са и този път акварелите на Александър Телалим", казва в своето приветсвие към гостите Ирина Колбасова.Той успява с лекота и малко изразителни средства да постига изумителни неща, които привличат зрителите и остават в паметта им. Сред високопоставените гости лично присъства и инж. Васил Кънев, вицепрезидент на "Идеал Стандарт - Видима", към този момент. Той поднася своите поздравления към автора, като изразява и личното си впечатление за неговото изкуство: "Сашо прави впечатление със собствения си почерк като автор и с това, че макар да изглежда скромен, той е агресивен като художник. Защото, ако не контролираш акварела, той контролира теб....""Потапяйки се с лекота в изкуството на Александър Телалим, ние не усещаме този труд и тези години на обучение и опит, които е преминал авторът. Всичко му се отдава с лекота и изглежда много лесно, но това изобщо не е така," казва още Ирина Колбасова. Емблематично за неговото изкуство е и отношението към изобразения обект. Той не просто рисува цветя, а сякаш общува с тях като с живи, на лично и духовно ниво.


"Изложбите в Севлиево са винаги много специални за мен", споделя от своя страна Александър Телалим.


Художникът е роден в Украйна, завършва с отличие художествената акдемия в Одеса, през 1995 година се премества в България и завършва НХА. Член на СБХ, към момента с над 50 самостоятелни изложби в България и чужбина, включително Париж, Брюксел, Чикаго, Токио.
Последни публикации

Виж всички

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page