top of page

Александър Телалим

На 14-ти Декември 2017 г. в навечерието на коледните и новогодишни празници и на връх своя 20-годишен юбилей галерия "Видима" представя на любителите на изкувството в Севлиево "Лъч светлина" - изложба живопис, графика и калиграфия на майстора на акварела и скъп наш приятел - Александър Телалим. Това е третото самостоятелно гостуване на автора в галерията след изложбата му през 2005 г. и "Светлините на града" от 2011 г. и други две общи изложби с Руслан Коровков и Атанас Мацурев съответно през 2001 г. и 2003 г.

Всяко едно негово представяне в галерия "Видима" е празник за сетивата и за душата.

По думи на автора неговите акварели са хайку, направени с бои, поезия на цветовете.

"От неговите картини извира светлина, тя е неговия подпис..." казва на откриването Ирина Колбасова.

По традиция на откриването присъстват много приятели на галерията, художници и ценители. Приветствие към гостите отправя и инж. Васил Кънев, изп. д-р на Идеал Стандарт-Видима, към момента.

Александър Телалим е роден в украинската част на Бесарабия. Завършва с отличие художествената акдемия в Одеса, през 1995 година се премества в България и завършва НХА. Член е на СБХ. Има много изложби в България и чужбина - включително Париж, Брюксел, Чикаго, Токио, а в изкуството му се преплита философията на изтока.


21 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page