top of page

Соня Станкова

На 3-ти Юли 2017 година в галерия Видима гостува Соня Станкова фотограф и художник с фотоизложбата си "Реална абстрактност".

Изложбата "Реална абстрактност" представена в галерия Видима показва уникални фотоси, дело на талантливата Соня Станкова, които са постигнати само с майсторски умения и без никакви допълнителни обработки и фотошоп. Всеки един кадър е създаден на мига в който е заснет.

Соня Станкова получава званието фотограф-художник още през 1990 г., а творчеството си показва в самостоятелни изложби от още по-ранен период. До 2017 година тя има над 30 самостоятелни изяви, както в България, така и по цял свят.

В настоящата изложба голи женски тела, с прожектирани върху тях предварително направени снимки и отражения във вода са двете основни теми, по които работи авторката. Студийните портрети на жени са уникални и в това е можел да се убеди всеки, който е посетил тази изложба.

Соня Станкова е завършила Техникум по полиграфия и фотография "Юлиус Фучик", Педагогика на изобразителните изкуства, ПУ "Паисий Хилендаски" — Пловдив, магистър-фотограф — Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" — Пловдив. Работи и като преподавател по фотография.

В творчеството си преминава през различни етапи, като за всеки проект използва различни техники на подход и изпълнение. Снима аналогова черно-бяла и цветна фотография, прави инсталации и използва дигитална фотография и изобщо всичко, което е думата ФОТОГРАФИЯ.


16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page