top of page

Анжела Минкова

На 15 Април 2010 година в галерия Видима се открива изложба на Анжела Минкова.

Особена любов към подробностите, детайла, измислиците, фантазията, към креативността и всичко, което вълнува и обкръжава художничката, може да се види в картините на Анжела Минкова. Така директорката на галерия Видима Ирина Колбасова представи изложбата - живопис на софийската художничка.

"Анжела Минкова е един уникален творец, който се занимава не само с живопис, рисуване, графика, но и с пластика, фотография и дори писане - пише книги, поезия и много други неща. Всичко това я прави разностранен, интересен, неочакван и предизвикващ автор", разказва още г-жа Колбасова.

В света на изкуството такива разнопланови художници се броят на пръсти и между тях са имена като Леонардо да Винчи, Микланджело, Давид, Пикасо. "Всичко, което е ново и непознато, я привлича и тя успява да го овладее в най-прецизния вид".

"В "Авлиса в страната на чудесата" има един епизод, в който тя чука на вратата и се чува глас: "Няма смисъл да чукаш, защото и двамата сме от една и съща страна на вратата". Така че всички - и аз и вие, сме от една и съща страна на вратата, само че аз ви показвам какво според мен има там и се надявам да ви хареса", споделя художничката.

Анжела Минкова завършва художествена гимназия в София, а след това специализира „Илюстрация и оформление на книгата“ към ВИИИ „Николай Павлович“. През годините нейната биография се обогатява с над петдесет самостоятелни и общи изложби в страната и чужбина, награди за рисунка и графика, както и две награди на ДХС „Габрово“.Последни публикации

Виж всички

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
bottom of page