top of page

Цветан Четъшки

На 25-ти Юни 2010 година в галерия Видима гостува със самостоятелна фотоизложба известният български фотограф Цветан Четъшки.

"С камерата на Цветан Четъшки" се казва изложбата на известния български фотограф от Стара Загора. Всичко, което го заобикаля е винаги под прицела на неговото точно и опитно фотографско око. Красотата на пейзажите и променящата се светлина, видяни през различните сезони, са като декор на пътищата, по които го води неговата професия. И когато не може да им устои, на тези кратки изчезващи пред погледа му мигновения на възторг от безмълвното очарование на природата, тогава се раждат неговите фото-картини, а от тях и изложби.


Изложбата представя изкючително красиви пейзажи, които не са компютърно обработени или манипулирани по друг начин.

"Показваме, че светът е удивилтено красив и ни дарява с много интересни сюжети - важното е да съумееш да извърнеш поглед към тях, да отвориш сърцето и душата си и да предоставиш възможност, и на другите да им се насладят", казва Ирина Колбасова.


Цветан Четъшки е един от най-известните и талантливи български фотографи.

"Колекцията е от снимки, които се правят с камера по пътя, без да включват напудрени и захаросани кадри, които така или иначе ни затрупват отвсякъде", споделя самия Четъшки. Той подчертава, че снимките не са обработвани и дори са оставени много технически недостатъци, които се получават при снимането. "Това са пейзажите, които на мен лично ми носят настроение и спомени, удовлетворение от самото снимане."

Цветан Четъшки работи с фотография за реклами, книги, календари, художествени изяви, гостува за трети път в Севлиево, а това е първата му самостоятелна изложба.


14 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page