top of page

Антон Антонов

На 12-ти Ноември 2019 г. в галерия "Видима" гостува Антон Антонов със своя четвърта по ред самостоятелна изложба, озаглавена "Някъде, някога и сега".

Експозицията показва само нови творби на дряновския художник, но по смисъл носи ретроспективниост, препраща зрителите към неговите предишни изяви пред севлиевската публика, и философски размисли за времето - вчера, днес и утре... Носталгичен спомен за всичко хубаво останало в миналото и позитивен поглед към бъдещето.

Авторът е представен от своя скъп приятел и колега Милко Божков с думите: "Неведнъж съм казвал, че Антон Антонов най-вероятно е прероден френски живописец, влюбен в красотата на меките гънки на планината и широко отворените очи на модела си."

Антон Антонов е роден през 1962 г. в гр. София. Завършва висше художествено образование във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" през 1984 година. Член на СБХ от 1989 г. Има над 60 самостоятелни и над 40 съвместни изяви в страната и чужбина. Негови творби са притежание на музеи, галерии и частни колекции в страната, както и на редица частни колекции в Германия, Италия, Гърция, Франция, Белгия, Португалия, Испания, Холандия, Швейцария, Англия, Китай, Република Турция, Република Южна Африка, Япония, САЩ.

Антон Антонов живее от дълги години в гр. Дряново. Планинското градче не спира да го зарежда с енергия и вдъхновение. В платната му като основни, първични образи, възбуждащи инстинкта на твореца, буквално и метафорично се сливат и преливат една в друга женствената красота на природата и тайнствената природа на жената.


6 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page