top of page

Георги Петров

На 9-ти Февруари 2012 година, младият художник Георги Петров показва "Цветовете на зимата" в своя самостоятелна изложба в галерия "Видима"



Георги Петров е роден в гр. Добрич, но от няколко години живее в София. Завършил Лесотехнически университет и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив - магистратура Арт Мениджмънт.



Своята първа среща с изкуството Георги описва като любов от пръв поглед! Още от 1995 г., бидейки ученик на Езиковата гимназия в Добрич той започва да прави самостоятелни изложби и за първи път представя свои картини пред публика в художествената галерия на града.



Любимата тема, която най-често присъства в картините на автора е зимата. Тя го завладява със своето вълшебство и красота - и като игра на цветовете, и като настроение за предстоящ празник и новогодишни очаквания за чудо, подаръци, веселие и усмивки у близките хора!



Днес той е един от най-успешните художници в страната, независимо от това, че го представят като "самоук майстор на четката". Всички тънкости на живописта Георги е овладял с помощта на книгите и досега му с изкуството на различни художници.



"Всичко съм търсил и експериментирал сам", - споделя Георги.



В последните няколко години той има изложби в почти цяла Европа - Полша, Унгария, Германия, Австрия, Словакия, Франция, 5 изложби в САЩ, много изложби в различни галерии в България, включително в Народното събрание, хотел Радисън, в галерията на вестник "Труд". Сред почетателите му са едни от най-известните политици и бизнесмени в страната.



123 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page