top of page

Стъкло и керамика НБУ

На 10-ти Март 2015 година в галерия Видима гостуват студентите от ателие по стъкло и керамка на НБУ с ръководител Константин Вълчев.Изложбата е озаглавена "Траектория на изкуството"


Тя представя творческите проекти на студентите, изготвени през есенния семестър на 2014/15 година. Младите творци са част от бакалавърската програма "Пластични изкуства" и магистърска програма "Изкуство от стъкло и керамика в архитектурата".


В течение на няколко години те провеждат и стаж в завода за санитарна керамика на "Идеал Стандарт - Видима". Ръководител на програмата е Светла Георгиева.


"Изложбата не случайно се казва "Траектория на изкуството", защото всеки от тези млади хора има някакво свое твроческо лице, своя индивидуалност. Самата дума траектория означава една непрекъсната крива, защото животът никога не е прав, винаги има препятствия и завои, но аз им пожелавам успех в тяханата траектория на великото изкуство!" С тези думи Ирина Колбасова открива изложбата и пожелава бъдещи успехи на творците.Последни публикации

Виж всички

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page