top of page

Моника Найденова и Албена Димитрова

На 1-ви Декември 2015 г. галерия "Видима" представя изложба стъклопластика на Моника Найденова и Албена Димитрова.

Стъклото, един материал, който намираме не само в битовите пространства, но и все по-често в изкуството. Авторите представя доц. Кирил Матеев, техен преподавател в НХА.

За Албена Димитрова и Моника Найденова това е втора съвместна изложба стъкло. Творческият тандем, обединен от страстта си към стъклото представя индивидуалният си подход и усещане в тази експозиция. Те представят нови произведения, създадени конкретно за галерия Видима. В изложбата са показани нестандартни съдове от художествено стъкло, създадени чрез нови техники при работата с този материал.

Албена Димитрова завършва ССХУПИ, София, специалност текстил. Работи като изпълнител на стенни пана и килими. От 1990 работи в областта на печатната реклама, а със стъкло се занимава от 2008.

Моника Найденова работи в областта на художественото стъкло вече почти десет години. Успешно реализира обществени проекти и свободни творчески виждания от стъкло. Завършва висшето си образование в Национална Художествена Академия, София със специалност „Метал”. След това открива стъклото и създава своето студио "Мохика".


16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page