Лариса Илиева

На 26-ти Февруари 2004 година в галерия Видима гостува Лариса Илиева.Лариса Илиева е млада, талантлива и чаровна художничка. Творчеството ѝ е отражение на нейната всеотдайност, последователност и упорит труд, на непрестанни търсения в избрания от нея път на сцената на изобразителното изкуство.


Лариса Илиева завършва ВТУ със специалност живопис през 1996 г. Още от следващата година започва да прави самостоятелни изложби във Велико Търново, Бургас, Варна, Русе. Участва в национални и общи изложби. След 2001 година се представя успешно и на международни изложби в Португалия, Италия, Русия.


През 2003 година във Франция получава наградата за най-добър пастелист.Още от пръв поглед в картините на Лариса Илиева се забелязват няколко основни момента в нейното творчество, отбелязва Ирина Колбасова. Първият е, че предпочитаната от нея техника е сух пастел, любим на френските импресионисти от XVIII и XIX в. За нея това е техниката, чрез която най-точно успява да изрази своята емоционалност и чувствителност.


Тя прекрасно се справя с всички жанрове, за нея няма сюжетни табута - рисува портрети, пейзажи, голо тяло, натюрморти. Обръща внимание и на образи, които са традиционни в изобразителното изкуство - това са религиозни и митологични сюжети. При това успява да изрази чрез предпочитаната техника много тънки и емоционални преходи, а също и да насочи вниманието към по-ярки и експресивни моменти.


Друг важен акцент в творчеството на Лариса Илиева е, че тя изцяло следва линията на класическото изкуство, от него черпи своето вдъхновение и уроците, които са ѝ нужни, за да продължи напред. В никакъв случай, обаче, не можем да кажем, че творческият ѝ почерк е в стар и архаичен маниер, по-скоро това е само едно преосмисляне и използване на композиционни сюжети и внушения. Всъщност тя притежава собствен, много ярък и съвременен стил на изобразяване.


Женската душевност е още едно характерно карчество, което можем да открием в картините на Лариса Илиева. Творбите ѝ притежават емоционалност и неподправеност, присъщи на нежната половина.


"Определено виждаме пред нас един голям талант, който ще се проявява и в бъдеще", завършва своите думи Ирина Колбасова.Последни публикации

Виж всички

АРТ ГАЛЕРИЯ ВИДИМА

ул. Васил Левски 3, Севлиево 5400

Телефони:
Арт галерия офис: +359887303470
Детска школа по рисуване: +359888783830


gallery.vidima@gmail.com 

Работно време:

Понеделник до Петък:     - от 12:00 до 18:30 часа

Събота:                              - от 11:00 до 16:30 часа

Неделя:                              - почивен ден

Subscribe Form

©2020 by Видима Арт ЕООД

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now