top of page

Снежана Славова

На 9-ти Май 2002 година в галерия Видима гостува художничката Снежана Славова.

"Жива илюзия" представя Снежана Славова в галерия Видима. Родената във Велико Търново авторка завършва Художествената гимназия в Казанлък, а висшето си образование в Художествената академия в София със специалност "Живопис". От 1978 г. участва в почти всички общи изложби в страната. Нейни творби са притежание на НХГ и на галерии във Видин, Търново, Кърджали и др., както и в много частни колекции в България, Франция, Италия, Турция, Гърция, Русия, Аржентина, Испания и др.

Снежана Славова живее и работи в родния си град. В творческият ѝ календар са записани участия в множество колективни изложби извън страната - Полша, Сърбия, Франция, Англия, Италия, Швейцария. Паралелно с тях тя се изявява и самостоятелно. От 1887 г. до 2002 г. има петнадесет самостоятелни изложби.

Снежана Славова не обича да говори за себе си, а оставя картините да разказват. Рисува най-вече предмети от бита на българина, които по някакъв начин ни връщат назад към нашите корени и традиции. Пейзажи от българия и натюрморти са основни теми в нейното творчество. Въпреки многото си участия в изложби извън България, тя остава вярна на своите чувства и вярва, че човек най-добре работи и живее близо до корените си. Обича да пътува, защото по този начин се зарежда с много емоции и нови впечатления. За нея работата е начин на живот и прекарва повечето от времето си в ателието, а труда ѝ се отплаща с успеха на всяка следваща изложба.

Снежана Славова се потапя в работата и оставя картините сами да я водят, резултатът - когато застанеш пред нейна картина имаш усещането, че ако протегнеш ръка можеш да докоснеш и вземеш предмет от платното. Смайваща е точността с която всеки един детайл е изобразен. Творбите ѝ оставят чувство за домашен уют, спокойствие и пълнота.


97 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page