top of page

Арх. Спиридон Ганев

На 7-ми Март 2011 г. в галерия Видима гостува арх. Спиридон Ганев.


Величествени сгради и местности от едни от най-красивите градове на северна Италия могат да се видят в картините на арх. Спиридон Ганев в неговата излжоба открита в Севлиево. В нея автора показва 27 графики от градовете Торино, Венеция, Милано и Комо. За да представи експозицията в галерията гостува Иван Деев, приятел на автора и виден български колекционер и Йорданка Шиякова, сътрудник в ДХС Габрово.



"Всяка картина вкъщи е прозорец към един нов свят" е казал Дечко Узунов. "Аз ви пожелавам да се насладите истински на тези прозорци! А Спридон Ганев да продължава да търси красивото и да ни радва с нови творби!" пожела на художника г-н Деев.



"Всеки автор има своето амплоа - онези сцени, герои, композиции, които съответстват най-вече на качествата и характера му, чрез които най-добре изразява себе си като творец и професионалист. Това забелязваме в изумителните рисунки на Спиридон Ганев", каза Йорданка Шиякова.



"Художникът по свой начин, точно като архитект, успява да пресъздаде облика на сградите. Гледайки неговите рисунки, на улици и сгради, по които минаваме всеки ден, ние започваме тяхната красота. Той ни научава да ценим архитектурното изкуство", сподели Ирина Колбасова.



"Предлагам ви една много кратка разходка из богатия Север на небедната Италия", каза самия автор за своите творби.



Спиридон Ганев е роден в София през 1943 г. Завършва "Архитектура" в столицата. Изложбата е втора за Севлиево и 27-ма поред в биографията му. Гостувал е в галериите на Русе, Варна, Благоевград, Несебър, София и др., както и в Париж, Истанбул и Берлин.



Спиридон Ганев ни напусна на 10 Август 2020 г.



Последни публикации

Виж всички
bottom of page