top of page

ТЕЛАЛИМ: 3 в 1

Галерия Видима представя изложба „Телалим: 3 в 1“ на 5-ти октомври /вторник/, 2021 година.

Преди 20 години Ирина Колбасова за първи път представя в Севлиево творчеството на Александър Телалим, който става един от любимите художници на нашите съграждани. Безупречно майсторство и философия с източни нюанси, както и разнообразие във всяка от представените досега пет изложби правят срещите с него интригуващи и дългоочаквани.

Изненадата този път е тройна, защото освен новите открития на Александър Телалим, нашите гости ще се срещнат и с творчеството на неговата съпруга Валя и дъщеря им Оля, които внасят в изложбата нежност, лиричност и хармония с природата. Творбите на тримата художници в първата им семейна изложба се допълват взаимно като парченца от пъзел, и всеки един от тях по свой начин ни разказва за пътя си към светлината.

Валя и Александър Телалим са българи от Бесарабия, идват в България през 1995 г. и завършват Керамика и Стенопис в НХА.

През 2010 г. Валя основава и ръководи „Студия Дом ТелалимЪ“, където преподава изящни изкуства за деца и възрастни, включително и деца със специални потребности по авторска методика. Участва в редица пленери, проекти и общи изложби.

Александър е един от най-добрите български акварелисти, създател на уникална авторска техника «витражен акварел» и илюстратор на многобройни стихосбирки. С повече от 70 изложби, които се явяват мост между Изтока и Запада, представял България в Европа, Америка и Япония.

Оля Телалим, една от дъщерите на Александър и Валя, завършва училище по изкуства, и през 2018 г. е приета в „НУИИ Илия Петров“, София. От 2012 година участва в конкурси и изложби, многократно взима първи награди на събития с национален и международен характер. През 2020 г. заедно с баща си участва в съвместната им изложба „Разходки по време на безвремие…“ в Нова Загора.

Неведнъж самият Александър Телалим е казвал, че изложбите в Севлиево са специални за него, затова за нас е чест, че той и неговото семейство избират да направят своя дебют пред публика именно при нас. Очаква ни изложба, заредена с положителна енергия, любов и настроение.127 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page