top of page

Васко Славков

На 28-ми Юни 2011 година в галерия Видима се открива фотоизложба на известния български фотограф и художник Васко Славков.

"Неизмити прозорци, графити от неизвестни творци, отпадъци и хаос могат да се видят в снимките на Васко Славков. Но, противно на очакванията, запечатаните картини не са от родния град, а от задните улички на на някои от големите европейски столици като Париж, Рим и др. Интересните фотоси са подредени в изложба с название Фотографити."

"Васко Славков търси интересни неща в заобикалящия ни свят, в градската среда, в обстановката. Тук са хванати реали неща, части от сгради, фрагменти, неща създадени от човек, а след това променени от времето, от обстоятелствата или от други хора. В някои от тях може да видите графичното като техника и композиция, а в други се различава едно живописно начало, което също е много интересно и нестандартно", разказва за изложбата Ирина Колбасова.

"Това е едно субективно представяне на детайли от града, повече свързани със скритата част, където много по-малко хора ходят. Но за мен именно там има много повече живот, отколкото в центъра", споделя и самият автор.

Васко Славков е завършил Художествена Академия в София през, специалност стенопис при проф. Тома Върбанов. Има 20 самостоятелни и много групови изложби в България, Македония, Франция, Белгия, Мексико и други страни. Работи в областа на стенописа, живописта, рисунката, фотографията, инсталацията и обекта. Също така работи активно и в областа на графичния дизайн и рекламата.


Последни публикации

Виж всички

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page