top of page

25 години галерия "Видима"

на 7-ми Декември в изложбена зала "Арт зона", част от галерия "Видима" открихме празнична изложба по случай навършването на 25 години от създаването на галерията.

Откриването на изложбата беше споделено с много приятели на галерията, ценители на изкуството, гости на града. Специални гости на събитието бяха представители на борда на директорите на "Идеал Стандарт - Видима" АД, начело с изпълнителният директор г-н Ярослав Дончев, както и кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов.


Те изказаха своите впечатления от изложбата, споделиха чувство на гордост от съществуването на културната институция в Севлиево и удовлетвореност от постигнатите резултати през изминалите години. Поднесоха своите пожелания за бъдещи успехи и връчиха специални символи на признателност - благодарствен плакет "Част от семейството на Идеал Стандарт - Видима" и бронзов макет на статуята на свободата - символ на град Севлиево.

Изложбата показва почти всички произведения на изкуството попаднали в нашата колекция през последните пет години. Всеки един от създателите на тези творби е гостувал в галерия „Видима“ със своя самостоятелна изложба. Това е една възможност да погледнем назад и да обединим всички спомени, които преживяхме през това време заедно с вас, нашата публика. Това са над 50 изложби, над 50 творци, всеки със свой уникален подход към платното и свой собствен начин на изразяване.

Кръглите годишнини са хубав повод за празник, потвърждение за това, че изпълняваме успешно поставените задачи, но и важен момент за равносметка, анализ и планиране. Радваме се, че за 25 години натрупахме такава богата история и вярваме, че ни предстоят още безброй прекрасни моменти.


През своите 25 години активна дейност, галерия „Видима“ винаги е успявала да задоволи духовните потребностите на своята публика, като безкомпромисно следва своите основни принципи, да търси и показва едни от най-добрите, заслужили и неповторими български художници, да им предлага едни от най-добрите условия за самостоятелна изява, да се грижи за техният имидж и да разпространява тяхното послание сред търсещите красота и смисъл.

От авторите, с които сме работили през годините винаги сме получавали най-ценното което могат да ни дадат, а именно тяхното доверие и приятелство.

Изказваме сърдечни благодарности към всички автори с които сме работили през годините и продължаваме да работим, и до днес. Благодарности към нашите спонсори "Идеал Стандарт - Видима", община Севлиево, Съюзът на българските художници, всички наши партньори и най-вече на нашата публика!

Надявам се, че следващите 25 години, ще бъдат също толкова успешни за нас, колкото и изминалите 25.


76 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page