top of page

Димитър Георгиев

На 14-ти Декември 2016 г. галерия "Видима" отбелязва своя 19-ти рожден ден с изложба на севлиевския художник Димитър Георгиев.

Експозицията включва негови акварелните и живописните творби. Димитър Георгиев често се обръща към пейзажния жанр, но рядко остава в реалистичното поле на творчеството. Увлича го възможността с помощта на абстрактни и кубистични прийоми да обогати сюжета с нови пространствени форми и цветови акценти, които би позволили по-силно енергийното въздействие на зрителя. Заедно с това художникът се стреми да подчертае силата на своята индивидуалност и да изрази личното си професионално и човешко съществуване. В заглавието на изложбата авторът е определил посоки, които са свойствени за неговите търсения – импресии и трансформации. Творческите паралели между тези живописни опити се проследяват в картините на Димитър Георгиев от последните му години, които всеки може да види в изложбата му в галерия „Видима”.

Авторът завършва през 1979 година Национална гимназия за изящни изкуства в София. От 1983 година активно участва в колективни и авторски изложби в различни градове на страната. От 2000 година Димитър Георгиев живее в с. Кормянско, община Севлиево.


10 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page