top of page

Ненко Чанев

На 12-ти Октомври 2016 г. в галерия "Видима" гостува известният бургаски художник Ненко Чанев.

В 30 платна творецът разказва вълнуващи истории за Бургас и морето, за страстното лято и спокойната есен, за красотата в тихото или буйното съжителство между цивилизацията и естествената морска прелест.

Живописната експозиция е изпълнена в акварел и акрил. Майсторът на четката работи в експресионистичен стил и уникално чувство за цвят. Нарисувал е над 4000 картини, стенописи, витражи. Негови творби се намират в много частни колекции в България, САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Австрия, Унгария, Белгия, Гърция, Република Северна Македония, Сърбия, Румъния и др. Член е на Съюза на българските художници.

Ненко Чанев е от Бургас, възпитаник на Националната гимназия за пластични изкуства за дизайн „Академик Дечко Узунов“ в Казанлък, както и на Националната школа по изобразителни изкуства и монументална живопис „Цанко Лавренов“ в Пловдив. Участвал е в множество изложби – в София, Бургас, Пловдив, Карлово, Варна, Севлиево. През 2015 г. участва в Световното триенале на акварела в Сеул, Южна Корея, а през 2016 г. – в Световно биенале на акварела в Ню Делхи, Индия, във Фабриано, Италия и във Варна. Заедно с Варненското биенале на акварела художникът гостува и в Севлиево.


Последни публикации

Виж всички

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page