top of page

Ромео Смилянов

Ярко и топло слънце изгрява в галерия Видима на 13 Февруари 2017 година с картините на художника Ромео Смилянов.


В навечерието на двата празника посветени на виното и любовта е открита излобжата "Суетен сезон" на художника Ромео Смилянов.



Цветни, пъстри, ярки, зареждащи с положителна енергия са платната на майстора на четката. С елементи на импресионизъм и постимпресионизъм, с напластяване на боя, с големите формати на платната - зрителят няма как да остане равнодушен към работата на художника.



Още с първото си стъпване в Севлиево, Ромео Смилянов поведе ценителите на изобразителното изкуство, дошли на откриването на изложбата, на екскурзия без багаж из световноизвестни столици и мегаполиси, български градове и архитектурни резервати. "Навсякъде съм бил, а платната ми са спомен от видяното, преживяното и пречувстваното. Много се впечатлявам от архитектурата и обикновено рисувам пейзажи с исторически обекти", казва автора.



Ромео Смилянов е роден през 1957 г. в Сандански, но в последствие се премества в София. Завършва строителен техникум и Лесотехническата академия, отдава се на научна работа. В последствие си оказва, че в живота няма нищо по ценно от това към което се стреми душата.



"Рисувам откакто се помня", казва той. "Но превърнах тази първа любов на душата си в единствено и съдбовно занимание, необяснимо късно... Напук на живота, на образованието и на професионалната си съдба, на науката и на другите разпътни ветрове, които ме тласкаха към различни области на познанието, открих, че хобито е най-истинската същност на човека, защото в него той кодира сърцето си. Останалото, видяно и чуто, изучено и преживяно, е само подготовка за голямото ни призвание...."






10 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page